– Det består av specialkomponerade vegetariska alternativ, berättar köksmästare Leif Klövstedt. Tidigare år har vi erbjudit en vegetarisk trerätters från köket som alternativ till julbordet men nu väljer vi att duka upp en mer gedigen första servering ute i matsalen. Vi har märkt en ökad efterfrågan så i år kan man som vegetarian plocka smaker från ett tiotal olika rätter.

Det traditionella julbordet består ju till stor del av animaliska produkter så därför lanserar Axmar Brygga nu flera nya gröna julbordsklassiker att erbjuda både de som utesluter kött och fisk men som även blir ett stort plus för alla de allätande gästerna.
– Så varmt välkomna att prova vår stekta inlagda squash, gratinerad brysselkål med valnötter eller rostad kikärtssallad med grönkål, hälsar Leif. Som poängterar att vegetarisk ”småvarma” och vegetarisk dessert fortsätter att serveras från köket.

För mer information om julbordet på Axmar brygga se https://axmarbrygga.se/julbord