Nu lanserar producenten Bosco för första gången någonsin sin Giotti Prosecco Extra Dry i Sverige. För att visa att man verkligen vill att alla, oavsett plånbok, skall ha möjlighet att kunna prova på denna eleganta och torra Prosecco så lanserar man nu vinet till mycket prisvärda 78 kronor.
– Detta gör den utan tvekan till den mest prisvärda Proseccon på Systembolaget, säger Niklas Viderud på importören Urban Wines som distribuerar proseccon.

Exceptionell Prosecco till lägsta pris

När mousserande.se som är Sveriges absolut största och oberoende instagramkonto för mousserande viner nyligen recenserade Giotti Prosecco Extra Dry så fick vinet mycket höga poäng. Hela 9,5 poäng* av 10 möjliga vilket ger betyget ”Exceptionell Prosecco”.
– Det känns fantastiskt att kunna erbjuda den här proseccon med dess höga kvalitét till det lägsta priset på Systembolaget. Nu väntar vi spänt på vad alla andra vinexperter och konsumenter kommer tycka om Giotti säger Niklas.
Servera Giotti Prosecco som en fräsch och torr aperitif eller i din spritz. Vinet är även ett perfekt buffébubbel med sin fina syra, fruktighet och härliga mousse. Serveras väl kyld.

Giotti Prosecco känns enkelt igen på sin exklusiva och stilrena etikett i matt silver och med den klassiska flaskformen. En Prosecco som inte bara har allt som en Prosecco skall ha utan även ser både smakfull och aptitlig ut på vilken bjudning som helst.

Giotti Prosecco står på hyllan i cirka 300 Systembolagsbutiker från den 1 november 2019.

Artnr: 74806
Alk %: 11
Ursprung: Italien
Pris: 78 kronor

För mer information om vinet kontakta Niklas Viderud på Urban Wines.

Niklas Viderud
niklas.viderud@urbanwines.se
070-930 60 26
Importör: Urban Wines


Ladda ned högupplöst bild på länken här:
https://svenskpress.se/articles/view/wwwdocs/thumb/thumb.php?src=/wwwdocs/_common_media/article_photos/11073/37736.jpg

Högupplöst bild på endast flaskan:
https://svenskpress.se/articles/view/wwwdocs/thumb/thumb.php?src=/wwwdocs/_common_media/article_photos/11073/37737.jpg

* mousserande.se 25:e augusti 2019


Om Prosecco
Prosecco är ett vitt mousserande vin från nordöstra Italien. Prosecco framställs av vitt vin genom en andra jäsning där man tillsätter socker och jäst i ståltank vid en maxtemperatur på 20 grader. Vinet lagras sedan i 18 till 24 månader innan det buteljeras. Resultatet blir ett lätt, fruktigt, aromatiskt och naturligtvis bubblande vin.